Aarhus Kommune

Fokus på samarbejde, open source og cloud skaber nyt Umbraco-baseret multisite.

Om Aarhus Kommune

Med lige under 350.000 indbyggere er Aarhus Kommune landets anden største. Aarhus er kendt som Danmarks kulturelle hovedstad med turister strømmene til fra både ind- og udland for at opleve kunst og historie som ARoS og Den Gamle By. Aarhus Kommune har en ambition om en digital tilstedeværelse, der skaber nærhed til borgere og virksomheder.

Aarhus kommunes website alle devices

UDFORDRING

Aarhus Kommune havde et ønske om en mere aktiv og levende tilstedeværelse digitalt. I samarbejde med Kruso kom de frem til en løsning med udgangspunkt i en open source og cloud-baseret tilgang. De havde en tidligere hjemmeside fra 2010 baseret på Sitecore. Nøgleordene for målet med løsningen var øget brugervenlighed, bedre brugeroplevelser og tilgængelighed gennem mindre indholdstunge sider med en mere simpel tilgang. På den baggrund brugte Aarhus sin viden om, hvordan brugere i dag tilgår offentlige hjemmesider til at skabe den nye løsning. Aarhus Kommune benytter sig af en lang række subsites, som involverer mange forskellige redaktører og administratorer på tværs af afdelinger og områder. Derfor var der yderligere et ønske om en holdbar struktur på tværs af subsites og forskellige indholdssider.

LØSNING

Vi har udviklet en helt ny hjemmeside med seneste version af Umbraco driftet i en cloud baseret løsning med Microsoft Azure, hvor der blev etableret et servermiljø til formålet. Cloud er med til at fremtidssikre hjemmesiden og skaber gode muligheder for at integrere andre systemer. Løsningen giver bedre skallerbarhed, lettere vedligeholdelse samt muligheder for opgraderinger af den tekniske løsning. Derudover giver denne tilgang også Aarhus Kommuner mulighed for selv at lave et ubegrænset antal subsites, hvilket sparer ressourcer. Dermed har Aarhus Kommune fået en multisite-løsning, som gør det let at målrette og lancere indhold til deres mange forskellige kernemålgrupper, mens der samtidig holdes struktur og ensartethed. Derudover har sitet fået en ny og mere simpel informationsarkitektur, der understøttes af en lang række governanceværktøjer. Med mange redaktører er dette med til at sikre ensartet indhold på tværs at interessefelter og sites. Endeligt er der lavet en række integrationer til diverse relevante kommunale 3. partssystemer, herunder ESDH-systemer, First Agenda og borger.dk. Et centralt ønske for Aarhus Kommune var at opnå en mere selektiv tilgang til 3.partssystemer med fokus på at sikre borgernes data. ”Fra start i projektet har det været et vigtigt hensyn for os at værne om brugernes data. Derfor har vi en meget selektiv og kritisk tilgang til 3. partsprodukter, som kan registrere brugeradfærd. Da vi gik i gang med projektet, var forståelsen for disse hensyn ikke lige stor alle steder, men den generelle udvikling har vist at vi var på rette vej, og at vi har truffet nogle grundlæggende korrekte valg", siger Mikkel Højbjerg fra Aarhus Kommunes projektteam.

RESULTAT

Resultatet er en multisite-løsning, som tager højde for både redaktører og borgere. Med fokus på brugervenlighed, ensartethed og struktur har Aarhus Kommune fået en hjemmeside, der imødekommer bred målgrupper. Specialiserede og målrettede sider giver borgerne bedre overblik og en bedre brugeroplevelse, mens den open-source baserede løsning, sikrer ensartethed på tværs af sites, emner og målgrupper. Valget af integrationer af 3. partssystmer er med til at sikre et højt sikkerhedsniveau, når det kommer til håndtering af borgernes data. Desuden har den nye tilgang til navigation på siden gjort det lettere for borgere at finde frem til det specifikke emne, de søger efter, hvilket skaber en bedre brugeroplevelse.

Det er nyt for os at arbejde med en cloudbaseret hosting. Vi kan klart anbefale det. Vores servermiljø blev rent bogstaveligt etableret på et møde med Krusos udviklere og Aarhus Kommunes egne serverfolk. At se, hvordan en opgave, der normalt kan tage uger at løse, bliver afsluttet på minutter, var nærmest surrealistisk

- Per Ryolf, del af projektteamet bag hjemmesiden.

Wanna talk?

Hvis du vil vide mere om denne løsning, så ring eller skriv gerne til os.

Project Manager

Telefon: +45 5386 1553

Mail: marie@kruso.dk