Frederikshavn Kommune

Et kommunalt website udviklet i Umbraco CMS, som tilpasser indhold til alle devises.

Om Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune er beliggende ud til Kattegat. Som platform for alle borgere i Frederikshavn, Skagen og Sæby er det kommunens vision at gøre det simpelt for borgerne at finde relevante informationer og nyheder om blandt andet byens arrangementer, aktiviteter, politikker, borger- og erhvervsforhold. Af den grund igangsat kommunen processen med det formål at kortlægge, hvordan og hvorledes deres nye website skulle se ud.

Billede af løsning

Udfordring

På det gamle frederikshavn.dk mødte kommunen en række udfordringer. For det første var det gamle website fyldt med en masse unødvendige data. Derudover var sitet uoverskueligt for både webredaktører og besøgende, fordi det havde for mange sider, som manglede en klar struktur. Frederikshavn Kommune startede derfor med at kortlægge en klar vision for det nye frederikhavn.dk. Indholdet på deres website skulle være kort, klart og klikbart, så brugere nemmere kan navigere rundt og finde netop det, de søger. Derfor var det overordnet et ønske om at optimere det indholdsmæssige, som igangsætte projektet. Frederikshavn kommune har selv stået for indholdsdelen, men med henblik på at udvikle en mere brugervenlig platform, kom Kruso med ombord.

LØSNING

Kruso blev Frederikshavn Kommunes udviklingspartner med ansvar for at skabe den gode brugeroplevelse for såvel besøgende som webredaktører. Af den grund blev det både Krusos udviklings- og UX/Design teams’ opgave at udvikle og implementere det gode kommunale website for Frederikshavn Kommune. Med henblik på at indfri de specifikke krav, valgte Frederikshavn Kommune desuden at hoppe ind i Krusos udviklingsfællesskab OpenPublic Web. Som medlem af OpenPublic Web er det i dag nemmere for kommunen at dele viden, omkostninger og problemstillinger med andre kommuner og Kruso i forbindelse med eksempelvis GDPR.

RESULTAT

I April 2018 gik det nye frederikshavn.dk i luften, og kommunen udtaler, at de er godt tilfreds med løsningen. I dag er de specielt glade for muligheden for forhåndsvisning af indhold, inden det publiceres og opleves på forskellige devices. Desuden har Frederikshavn Kommune været tilknyttet Krusos projektleder Marie Odgaard gennem hele forløbet, og de er løbende i kontakt med Marie i det daglige.

"Samarbejdet mellem Frederikshavn Kommune og Kruso har fungeret helt optimalt. Vi er fuldt ud tilfredse med såvel udviklingsprocessen som projektledelsen. Vi har specielt været utrolig glade for at have Marie som tilknyttet projektleder. Hun er altid til rådighed, og selv i travle perioder har hun været utrolig hjælpsom. Alt i alt er vi glade for at have Kruso som udviklingspartner."

- Udtaler Aso Zada, IT-projektleder hos Frederikshavn Kommune

Frederikshavn Kommune

Billeder fra Frederikshavn Kommune

Wanna talk?

Hvis du vil vide mere om denne løsning, så ring eller skriv gerne til os.

Project Manager

Telefon: +45 5386 1553

Mail: marie@kruso.dk