Horsens Kommune

En helt ny Sitecore løsning og den første kommune på Azure.

Om Horsens Kommune

Horsens er en af Danmarks største kommuner og oplever en stor øgning i bosættende borgere. Dette kan måske skyldes en succesfuld branding strategi, der placerer Horsens på kortet som en kommune med et ekstraordinært kulturliv, stærk identitet og gode levevilkår.

Fotos: Horsens kommune

Billede af Horsens Kommunes nye hjemmeside design

Udfordring

Horsens kommunes hjemmeside havde brug for et løft i både struktur og indhold. Rigtig mange borgere fór vild i hjemmesidens over 3500 sider, hvilket førte til et stort ressourceforbrug på borgerbetjening. Derfor var der behov for en omstrukturering, så de vigtigste sider kom i fokus, og indholdet blev skarpere og mere målrettet. En mere logisk struktur med borgernes behov i centrum. I forlængelse heraf var der et ønske om, at det blev lettere at revidere, opdatere og ændre indhold uden at miste struktur og funktionalitet.

Løsning

Kruso lavede en helt ny Sitecore løsning med udgangspunkt i Helix principperne. Desuden benyttede vi Microsoft Azure som gør applikationen skalerbar med tjenester som load balancing og CDN. At benytte Azure på en kommunal løsning er helt nyt i Danmark, da Horsens er den første kommune på Azure. Løsningen er lavet som en Platform as a Service, PaaS. Derudover er Facebook blevet en integreret del af forsiden. Siden er også blevet opdateret med time-to-market skalerbarhed, som gør den bedre rustet til høj trafik.

Resultat

Resultatet er en langt mere brugervenlig hjemmeside med mere struktur og skarpere information. Med en reduktion af sider på 90% er det blevet lettere for borgere at finde rundt på sitet. Samtidig er borgeren kommet i fokus med en optimeret og centreret søgefunktion, som skaber brugervenlighed og overblik. De vigtigste og mest besøgte sider fremhæves, så det er let at finde frem til de mest efterspurgte informationer. Samtidig har hjemmesiden fået et nyt, flot design, som blandt andet inkluderer nyheder fra Horsens kommunes Facebookside.

Vi er virkelig glade for den nye hjemmeside. Både opsætning, struktur og indhold åbner op for meget hurtigere og bedre borgerbetjening, da det nu er langt lettere for borgerne at finde rundt.

- Dorthe Brandt Larsen, Digital kommunikationskonsulent, Horsens Kommune

Horsens Kommune

Stemningsbilleder fra Horsens Kommunes nye hjemmeside

Wanna talk?

Hvis du vil vide mere om denne løsning, så ring eller skriv gerne til os.

Client Partner

Telefon: +45 5144 2283

Mail: ksb@kruso.dk