Kommunernes Landsforening

Umbraco-baseret løsning skaber et nyt responsivt site for Kommunernes Landsforening, hvor brugervenlighed og styrket informationsarkitektur er i fokus.

Om Kommunernes Landsforening

Kommunernes Landsforening, forkortet KL, er interesse- og medlemsorganisation for de 98 kommuner i Danmark. KL består af en politisk ledelse og knap 400 medarbejdere. I tæt samarbejde med kommunerne arbejder de med at styrke og udvikle det danske kommunestyre. 

 

 

Billede af løsning

Udfordring

KL havde brug for et nyt responsivt site, der understøttede deres indholdsstrategi. Sitet skulle især være brugervenligt for redaktørerne, da KL er et meget indholdstungt site og der var derfor et behov for struktur samt et design, der gav et klart overblik. Vedligeholdelse og kvalitetssikring af det nye site var også en stor prioritet for KL. Den nye platform skulle udover et nyt design også bygges op omkring en stærkere informationsarkitektur i dét KL’s site fungerer, som deres primære kommunikationskanal ud mod kommunerne.

LØSNING OG RESULTAT

Løsningen for KL endte ud I en ny digital platform, der er bygget I Umbraco med flere smarte integrationer. Vi har blandt andet lavet integration til Ubivox og Conference Manager samt KLs medarbejderdatabase. KL har et meget stort nyhedsunivers, hvorfra størstedelen af trafikkilden kommer fra. Vi automigrerede nyhederne fra det gamle kl.dk over på det nye site, hvor de automatisk vises som relaterede nyheder baseret på en systematik af tags. KL’s nye site indeholder også et nyhedsbrevsmodul, hvor vi har lavet en motor, der genererer et personificeret nyhedsbrev. Det nye design er udarbejdet af bureauet Kontrapunkt, hvor Kruso har tilføjet funktioner som eksempelvis ankerlinks og accordions, der bidrager til designets flow og fulde funktion. Foruden kl.dk er der også etableret et subsite – klk.kl.dk – der blandt andet byder på andre sidevisningsfunktioner end på hovedsitet. Den samlede løsning og digitale platform understøtter KL’s rolle som organisation og som samlende enhed, ved at invitere til samarbejde og de rette rammer.

Kommunernes Landsforening

Wanna talk?

Hvis du vil vide mere om denne løsning, så ring eller skriv gerne til os.

Head of development

Telefon: +45 5049 7101

Mail: ct@kruso.dk