Årets andet OpenPublic Web ERFA-gruppemøde er netop blevet afholdt

Kruso afholder to gange årligt ERFA-gruppemøde om OpenPublic Web udviklingsfællesskabet. Her har alle udviklingsfællesskabets kommuner mulighed at dele viden samt deltage i en faglig diskussion om, hvordan den fælles udviklingspulje skal investeres i den kommende fremtid.

Billede fra ERFA-gruppemødet

”Vi ser en stor værdi i at være en del af et fællesskab om udvikling af en webplatform, der er særlig tilpasset en kommunes behov. Ikke alene får vi mere for pengene, vi får også kvalificeret vores ideer ved at teste dem i dialog med kommuner med samme udfordringer.” 

- Christian Michaelsen, Kommunikationsmedarbejder hos Vesthimmerlands Kommune.

 

Da Kruso og kommunerne var samlet tidligere på måneden, var der fokus på at gøre kommunerne parate til at imødekomme de nye aspekter af persondataforordningen. Gennem vidensdeling og fælles afklaring, arbejdede vi på at finde en kollaborativ løsning til optimering af datasikkerheden for de besøgende på kommunernes websites.

Kruso tilbyder en række funktioner, som er en del af OpenPublic Web. For kommunerne er det helt frivilligt, om de ønsker disse funktioner på deres website eller ej. Med funktioner som et statistik-modul eller en indlejret feed fra en tredjepart, risikerer kommunerne at indsamle personfølsomt data fra besøgende af deres website. Det centrale til ERFA-mødet var derfor, at vi i fællesskab forholdte os til de konkrete sager, for at lave et alternativ til kommunerne. Det vil sige en webløsning som stadig er levende og vedkommende for de besøgende brugere, samtidigt med at de kan besøge et kommunalt site uden at blive tracket og dele personlig data med det tredje part.

 

I dag består OpenPublic Web af i alt 13 kommuner. Vesthimmerlands Kommune er den kommune, som har været en del af udviklingsfællesskabet i længest tid. De deler her deres oplevelse af deltagelsen ved ERFA-gruppemødet:

”Til det seneste ERFA-gruppemøde fik vi især stort udbytte af debatten om, hvad vi som kommune skal have styr på inden persondataforordningen træder i kraft. Vi er glade for, at udviklingsfællesskabet er i stand til hurtig at ændre prioriteter, og er klar til i fællesskab at fordele udviklingspuljen til de områder, hvor behovet er størst.” 

- Christian Michaelsen, Kommunikationsmedarbejder, Vesthimmerlands Kommune.  

 

ERFA-gruppemødet har ikke kun været med til at styrke samarbejdet mellem Kruso som webleverandør og den enkelte kommune, men også samarbejdet kommunerne imellem. Denne dag gav dem mulighed for sparring, og gav samtidigt KRUSO et indblik i de forskellige kommuners løbende oplevelser og forventninger til et kommunalt website.

 

Wanna talk?

Client Partner

Phone: +45 5144 2283

Mail: ksb@kruso.dk